Σχετικά

Η Βασιλική Αρβανίτη έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Εφαρμοσμένης Θετικής Ψυχολογίας στο Λονδίνο (MSc), καθώς και στην Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (PGDip). Είναι αναγνωρισμένο μέλος της British Association for Counselling and Psychotherapy. Έχει εργαστεί για την εφαρμογή θεμάτων της Θετικής Ψυχολογίας ως σύμβουλος και συντονίστρια για μια σειρά οργανισμών, μεταξύ των οποίων, το Βρετανικό Μουσείο, The Iris Project στην Οξφόρδη, The Light Box στο Μπρίστολ, στον τομέα της ψυχικής υγείας και σε σχολεία της Αγγλίας, καθώς και σε κέντρα νέων και ΜΚΟ.

Τα διαφορετικά συστήματα σκέψης που έχουν αναπτύξει οι άνθρωποι μέσα στον χρόνο, οι απαντήσεις που έχουν δώσει στο ποιός είναι ο σκοπός της ζωής και οι κοινωνίες που έχουν χτίσει για να υποστηρίξουν τις απαντήσεις αυτές ήταν πάντα στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της. Για τον σκοπό αυτό σπούδασε αρχικά Ιστορία και Αρχαιολογία στο ΑΠΘ, θέλοντας να αποκτήσει μια σφαιρική εικόνα της ανθρώπινης σκέψης και συμπεριφοράς.

Έχει ζήσει σε ΗΠΑ, Ελλάδα, Πολωνία, Σερβία και Αγγλία, μελετώντας την ιστορία και τον πολιτισμό των περιοχών αυτών. Έχει συμμετάσχει στον συντονισμό διεθνών συναντήσεων με σκοπό την βιωματική κατανόηση θεμάτων κουλτούρας, ιστορίας και τρόπων σκέψης και της επίδρασής τους.

Πίστη της είναι ότι στην παρούσα συγκυρία για την Ελλάδα, η μεταφορά της γνώσης και των πρακτικών από τον χώρο της θετικής ψυχολογίας είναι πιο χρήσιμες από ποτέ.