Σχετικά

Η Βασιλική Αρβανίτη είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας και wellbeing coach, και  τα τελευταία δέκα χρόνια έχει εργαστεί στην Αθήνα και το Λονδίνο. Είναι μέλος της British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP).

Έχει ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία (MSc  in Applied Positive Psychology, University of East London, το πρώτο τέτοιο πρόγραμμα στην Ευρώπη), καθώς και στην ΣυνθετικήΣυμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία (PGDip in Integrative Counselling and Psychotherapy).

Έχει εργαστεί για την εφαρμογή θεμάτων της Θετικής Ψυχολογίας ως σύμβουλος και συντονίστρια για μια σειρά οργανισμών, μεταξύ των οποίων:  τo Βρετανικό Μουσείο (consultancy και εργαστήρια), The Iris Project (συνεργαζόμενο φορέα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης), The Light Box (για την προαγωγή της Θετικής Ψυχολογίας στις κοινότητες μέσω της τέχνης), σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε κέντρα νέων, ΜΚΟ, ιδιωτικές επιχειρήσεις και φυσικά στον τομέα της ψυχικής υγείας. Έχει διδάξει στα μεταπτυχιακά προγράμματα της Εφαρμοσμένης Θετικής Ψυχολογίας & Coaching Ψυχολογίας καθώς και της Συνθετικής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας στο Μητροπολιτικό Κολέγιο της Αθήνας.